Ciuperci umplute

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 2 Noi 2010 | 6840 vizualizari

 

Mi-a ramas prin frigider o bucatica de salam de Sibiu care, statea de ceva vreme pe-a colo si acum , i-am venit de “hac”. Am “confectionat” aceste ciupercute, care sunt delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 8 ciuperci mari
  • 100g salam (poate fi de oricare)
  • 100g branza topita
  • 100g cascaval
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 2 oua
  • 1 lingura smantana
  • Sare
  • Piper
  • Marar verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute:

Spalam ciupercile, le indepartam piciorusele, le saram si le lasam 10’, pe un prosop de hartie. Intre timp, curatam si tocam marunt ceapa si usturoiul, taiem in cubulete, salamul si piciorusele ciupercilor. Intr-o tigaie, punem o lingura de ulei, cand s-a incins, adaugam ceapa si usturoiul, apoi ciupercile taiate si salamu si lasam 2-3 minute la calit. Luam tigaia de pe foc, adaugam ouale si jumatate din branza topita, sare, piper si amestecam totul bine. Trecem ciupercile pe sub un jet de apa, pentru a indeparta excesul de sare, punem in fiecare ciupercuta cate putina branza topita, apoi umplem cu compozitia de mai sus. Acoperim fiecare ciuperca, cu cascaval ras, in pic de smantana si o frunzulita de marar. Pregatim o tava, cu hartie de copt, asezam ciupercile, le stropim cu restul de ulei si le dam la cuptor, la foc mediu, pentru 45’. Se pot servi calde sau reci deopotriva, ca fel principal sau aperitiv. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

vanilla 1

03.11.2010, 12:34

Adinacarla 1

04.11.2010, 15:28

"adinacarlahai ca-ti opresc si tiemacar unaca poate nu se prinde nadina"

Multumesc lia...

Bya Ralu 1

20.12.2013, 01:16

bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu carne si ciuperci